Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Pracovní pozice 80 - 90

 

Projekt Ford Australia, Deakin University a Griffith University

 

Mechanik robotů

Pokud váš domácí asistenční robot nefunguje správně, vaše autonomní auto nenastartuje nebo se váš robot zastaví uprostřed vertikálního pole plodin, co uděláte?

Obraťte se na svého robotického mechanika! Robotičtí mechanici budou udržovat roboty a autonomní vozidla, aby jejich hladký chod. Jejich práce bude zahrnovat údržbu hardwaru a opravy (za asistence mechanických asistenčních robotů), ale rozšíří se také na elektrické komponenty, aktualizace firmwaru a softwaru a záplaty.

Součástí této práce může být také vzdálená a virtuální asistence pomocí vizualizačních nástrojů rozšířené a virtuální reality a samoopravárenských systémů robotů.

Robotická mechanika bude mít skvělé diagnostické dovednosti, dovednosti pro řešení problémů a praktické technické dovednosti, a to jak z hlediska robotických strojů, tak softwaru. Budou mít dobré schopnosti zákaznického servisu a vynikající řízení času a organizační schopnosti. Často budou na volné noze nebo pracovat v malých robotických garážích (někdy nabízejí mobilní služby), takže musí být podnikaví ve výhledu.

 

Technik údržby satelitní sítě

V roce 2022 společnost SpaceX vypustila 4 000 malých satelitů do nízké části Země, aby vysílala zpět vysokorychlostní bezdrátový signál všem na Zemi. Od tohoto data měl každý na světě přístup k vysokorychlostnímu globálnímu intranetu.

Technici údržby satelitní sítě budou zodpovědní za udržování globální bezdrátové satelitní sítě v provozu.

Pomocí nástrojů pro vlastní opravu satelitů a vesmírných dronů k provádění běžné údržby budou inženýři satelitní sítě také upgradovat software, firmware a hardware uvnitř satelitů. Budou postupně modernizovat síť pomocí nových satelitních technologií, které poskytují silnější signál a vyžadují méně údržby.

Inženýři údržby satelitní sítě budou mít skvělé diagnostické schopnosti a dovednosti při řešení problémů. Budou mít technické dovednosti v satelitní technologii a mohou mít formální kvalifikaci v leteckém, mechanickém nebo elektrotechnickém průmyslu. Budou mít znalosti o subsystémech kosmických lodí, satelitních komunikačních systémech, operacích kosmických lodí a pozemních řídicích systémech.

 

Manažer Shadowtech

Manažeři Shadowtech budou pracovat ve velkých organizacích na správě technologií používaných zaměstnanci, které nejsou oficiálně schváleny organizací.

Používání softwaru a zařízení, které nejsou oficiálně schváleny, může vést k problémům s kompatibilitou, problémům se zálohováním dat a dokonce k narušení bezpečnosti. Protože však v budoucnu bude mít každý svého vlastního virtuálního osobního asistenta, biologické digitální implantáty a podpůrné roboty, je nevyhnutelné, že lidé budou používat technologii, která není schválena.

Manažer shadowtech bude řídit politiku společnosti BYO robotů a usnadnit bezpečnou integraci enormně široké škály shadowtech, které se používají. Manažeři Shadowtech se budou specializovat na systémovou integraci a kompatibilitu. Budou mít odborné znalosti v oblasti zabezpečení sítí a funkcí a zranitelných míst obrovského množství zařízení, implantátů, virtuálních asistentů a robotů, které budou zaměstnanci pravděpodobně vlastnit. Manažeři Shadowtech budou dobří při řešení složitých problémů a budou vysoce digitálně gramotní.

 

Sdílení auditorů

Auditor sdílení bude analyzovat domácnosti a podniky z hlediska aktiv, která se mohou stát součástí sdílené ekonomiky.

Ekonomika sdílení je systém založený na peer-to-peer pro získávání, poskytování nebo sdílení přístupu ke zboží prostřednictvím on-line platformy. Majitelé pronajímají něco, co nepoužívají, jako je autonomní auto nebo náhradní domácí robot, jiným lidem, kteří tyto věci potřebují.

V budoucnu, kde bude kladen velký důraz na minimalizaci odpadu a maximalizaci efektivního využívání zdrojů, bude téměř každý sdílet část svého majetku.

Auditor sdílení navštíví domov nebo firmu a poradí, co mohou lidé pronajmout ostatním a které platformy pro sdílení použít. Majitel se zaregistruje ke službě sdílení a lidé si od nich pronajmou položky. Nebude neobvyklé vidět drony přepravující nábytek a roboty mezi domy jako součást sdílené ekonomiky.

Sdílení auditorů bude mít zdravý úsudek a dobré interpersonální dovednosti. Jsou analytici a vědí o nejnovějších trendech v peer-to-peer sdílené ekonomice.

 

Chytrý prachový svítač

Inteligentní správci prachu instruují a ovládají malé mikroelektromechanické systémy (MEMS), které tvoří inteligentní prach.

Tyto drobné senzory jsou menší než zrnko písku a pohybují se v rojích pomocí malých polymerových křídel. Shromažďují data o jakémkoli prostředí, ve kterém se nacházejí, a která jsou pak přenášena jejich sítí k analýze.

Inteligentní správci prachu pracují v mnoha oblastech, včetně obnovy ekologie, kde se inteligentní prach používá k monitorování přírodního prostředí; v inteligentních městech, kde inteligentní prach monitoruje vzduch a vodu, aby udržel toxiny v bezpečných úrovních; a v policejním dohledu, kde může inteligentní prach lokalizovat a sledovat zločince a zájmové osoby.

Chytří prachoví dozorci naprogramují inteligentní prachový roj. Vyberou správný typ inteligentního prachu se správnými senzory a kolik MEMS bude pro konkrétní práci zapotřebí. Naprogramují jednotlivé MEMS tak, aby detekovaly určité typy dat v prostředí, a pak vytvoří program pro sběr dat celého hejna, aby data z tisíců MEMS mohla být vytěžena a nalezena odpověď.

Inteligentní prachoví správci budou mít odborné znalosti v oblasti programování, analýzy dat a koordinace systémů. Budou analytičtí a budou mít velkou pozornost k detailu. Budou mít znalosti a dovednosti ve své oblasti specializace (jako je zemědělství, monitorování inteligentních měst, obnova ekologie nebo policie). Mohou spolupracovat s datovými vědci a umělou inteligencí na analýze shromážděných dat.

 

Provozovatel vesmírné turistiky

Virtuální turistika je nyní velmi populární, ale někdy neexistuje náhrada za osobní návštěvu.

Provozovatelé vesmírné turistiky z této skutečnosti vytěží maximum. Vezmou raketoplány plné turistů na oběžnou dráhu, aby navštívili naše vesmírné stanice a naše kolonie na Marsu.

Provozovatelé vesmírné turistiky spolupracují s piloty raketoplánů, personálem kosmodromu a provozovateli systémů řízení vesmírného provozu. Spolupracují také s marketingovými specialisty a trenéry zdraví a fitness před cestou. Někteří provozovatelé vesmírné turistiky se specializují na vedení výletů pro nadšence vesmírné obnovy, kteří sbírají vesmírný odpad zbylý z předchozích vesmírných misí, aby je recyklovali a znovu použili. Další specializované zájezdy jsou určeny pro sběratele vesmírných memorabilií, kteří rádi objevují a zkoumají opuštěné kosmické lodě a satelity a vytvářejí záznam o tom, kde jsou.

Provozovatelé vesmírné turistiky budou mít rozsáhlé znalosti o místech v naší sluneční soustavě. Budou mít silné logistické a organizační dovednosti pro plánování zájezdů a dobré marketingové schopnosti pro propagaci zájezdů obecné veřejnosti. Provozovatelé vesmírné turistiky budou zdraví a fit, se silnými zdravotními a bezpečnostními výsledky. Budou potřebovat vynikající interpersonální dovednosti a budou docela podnikaví.

 

Sportovec budoucnosti

Zatímco robotické sporty budou populární, konvenčnější sporty založené na lidech budou v budoucnu stále existovat.

Stejně jako v předchozích obdobích budou sportovci tvrdě trénovat, aby zlepšili svůj výkon, a sport zůstane vysoce konkurenceschopný.

Technologický pokrok promění většinu sportů, s high-tech atletickými povrchy, botami s maximálním odrazem a uniformami s nízkým odporem, které posunou hranice lidských omezení.

Mega-stadiony umožní fanouškům sledovat personalizované přenosy svých oblíbených hráčů. Členové týmu budou vybaveni malými sluchátky, aby mohli během hry komunikovat mezi sebou a se svým trenérem. Rozhodčí budou kompletně elektronizováni.

Jako sportovec budoucnosti budete fit, silní, rychlí a flexibilní, s vynikajícími reflexy a rychlými rozhodovacími schopnostmi. Budete potřebovat dobré interpersonální dovednosti pro interakci se svými spoluhráči, trenérem a fanoušky. Budete potřebovat určité dovednosti v oblasti interpretace dat, abyste co nejlépe využili informace, které vám různé senzory říkají o vašem výkonu a vašem těle. V závislosti na sportu a jeho předpisech vám může být povoleno mít tělesné implantáty, které pomohou zvýšit váš výkon, ale pokud ano, bude to přísně kontrolováno. Budete muset držet krok s nejnovějším technologickým pokrokem ve vašem sportu, abyste z nich mohli vytěžit maximum.

 

Inženýr udržitelných energetických řešení

Rozvoj zdrojů energie, které slouží současným i budoucím energetickým požadavkům, aniž by bylo ohroženo naše klima nebo životní prostředí, je práce, která bude vždy existovat a bude po ní vysoká poptávka.

Obnovitelná energie a energetická účinnost jsou i nadále zásadními hledisky, a přesto představují významné výzvy. Opětovné zachycení energie je součástí řešení.

Inženýři udržitelných energetických řešení navrhnou systémy výroby, skladování, přepravy a používání energie, které jsou účinné, udržitelné a bezpečné.

Strategie nové generace jsou neustále vyvíjeny a testovány a zahrnují strategie, jako jsou: solární, větrné, bioluminiscenční, gravitační, přílivové, bakteriální a mikrobiální palivové články, biopaliva a vodíkové palivové články. Skladovací chemie je nyní dobře prozkoumána a v nízkonákladové výrobě. Infrastruktura kolem sdílení energie byla aktualizována a transformována do bezpečných systémů, které se zaměřují na místní výrobu a schopné skladovací systémy, které již nevyžadují celostátní sítě nevzhledných a nebezpečných sloupů / drátů.

Inženýr udržitelných energetických řešení bude různorodě schopný s vědeckými znalostmi na vysoké úrovni, aby mohl integrovat systémy pro zajištění maximální výroby pro každé místo. Budou spolupracovat a dobře komunikovat, stejně jako často, budou pracovat v týmech, které zahrnují koordinátora růstu regionální komunity, aby zajistily, že řešení budou aplikována v regionálním kontextu. Budou také kreativní a orientovaní na řešení.

 

 Zdroj: 100jobsofthefuture.com