Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Pracovní pozice 90 - 100

Projekt Ford Australia, Deakin University a Griffith University

Terraformační mikrobiolog

S nedávnými úspěchy v oblasti cestování vesmírem se představy o osídlení jiných planet, zejména Marsu, staly spíše realitou než snem.

Zatímco je možné postavit vesmírné stanice, které mají uvnitř obyvatelné prostory, lidé stále nemohou chodit ven bez skafandru. V budoucnu budou teraformační mikrobiologové pracovat jako součást velkých teraformačních týmů, aby se Mars stal zcela obyvatelným, a očekává se, že to bude možné během několika desetiletí.

Mars stále představuje významné výzvy s nedostatkem magnetického pole a významnou atmosférou, nicméně teraformační mikrobiologové budou součástí řešení. Budou vyživovat mikroby, aby byla půda Maru úrodná a její atmosféra prodyšnější. NASA bude financovat velkou část tohoto výzkumu.

Terraformující mikrobiologové budou kvalifikovaní mikrobiologové s velkým zájmem o vesmírné programy. Budou mít komunikační dovednosti na vysoké úrovni, protože pracují jako součást spolupráce, kde více vědců sdílí výzkum a zapojuje se do velkých myšlenek kolem konkrétních problémů.

 

Umělec hejna

Umělci hejna používají roje stovek dronů pohybujících se ve formaci různými způsoby, aby vytvořili umění, hudbu nebo kulturní zážitky založené na představení.

Umělci roje obklopují publikum orchestry dronů, ponořují je do zvukových a světelných show a dělají velkolepé malby světlem. Mohou používat roboty nebo lidské performery jako součást zážitku, stejně jako multisenzorické techniky využívající pokročilou haptiku (dotykovou technologii) a biofeedback, aby vytvořili personalizovaný zážitek pro každého člena publika.

Umělci hejna budou zaměstnáni vládami, aby vytvořili ohňostroje založené na dronech pro oslavy. Nikdo nebude používat skutečný střelný prach v ohňostrojích, protože drony jsou mnohem bezpečnější a šetrnější k životnímu prostředí.

Umělci hejna budou vysoce kreativní a budou mít pokročilé dovednosti v nejnovějších vizuálních a performančních uměleckých technikách. Mohou to být klasicky vyškolení hudebníci, výkonní nebo vizuální umělci s dalším vzděláním v inscenaci a vyprávění příběhů. Mají odborné znalosti v oblasti biofeedbacku a senzorové technologie, protože budou používat fyziologické monitorování, aby zajistili, že každý člen publika má nejlepší možný umělecký zážitek. Mnoho hejnových umělců bude buď na volné noze, nebo pracovat v malých společnostech, takže musí mít dobré podnikatelské dovednosti.

 

Sledování trendů

Pozorovatelé trendů budou vědět, co se pravděpodobně stane dál a jak z toho vytěžit maximum.

V budoucnosti, kdy je tempo změn neuvěřitelně rychlé, budou zaměstnáni velkými společnostmi a vládními agenturami, aby sledovali nejnovější vývoj ve vědě, technologii, sociálních otázkách a životním prostředí.

Pozorovatelé trendů budou sledovat budoucí vývoj v mnoha oblastech, protože na křižovatce trendů se často objevují nové příležitosti (například vývoj technologií ukládání dat založených na DNA, které exponenciálně zvyšují kapacitu ukládání dat, současně s technologiemi hejna, které umožňují přístup k městskému dohledu nad velmi velkými daty).

Budou dodávat informace a doporučení generálním ředitelům a vládním představitelům, aby je mohli použít pro strategii.

V podnikání se pozorovatelé trendů budou zvláště zajímat o to, jak přeměnit nový vývoj na příležitosti k vytváření nových produktů nebo služeb, hledání nových trhů nebo přístupu k nim novými způsoby. Ve státní správě mohou pracovat s analytiky prediktivní regulace nebo v portfoliích výkonných ředitelů.

Pozorovatelé trendů se budou zajímat o trendy napříč různými disciplínami a oblastmi lidské činnosti. Budou mít vynikající schopnosti analýzy a syntézy informací a budou dobří ve skenování horizontu a identifikaci toho, co by se mohlo stát příležitostí. Jejich ústní a písemné komunikační dovednosti budou dobře rozvinuty.

 

Tvůrce zážitků ve virtuální a rozšířené realitě

Tvůrce zážitků z virtuální a rozšířené reality se specializuje na navrhování digitálních zážitků, které se používají pro účely cestovního ruchu, her a zábavy, marketingu a zdravotní péče.

Tvůrci zážitků ve virtuální realitě vytvářejí zcela pohlcující simulace skutečných nebo imaginárních míst, včetně multisenzorických turistických zážitků kdekoli na Zemi nebo mimo ni, nebo pohlcujících filmů a her.

Tvůrci zážitků z rozšířené reality vytvářejí interaktivní překryvy nad reálným světem, aby přidali k tomu, co tam je. Používá se na mnoha místech, například k vytváření maloobchodních pop-up obchodů, virtuálních šaten (kde si můžete vyzkoušet oblečení, aniž byste se svlékli), interaktivních muzejních exponátů, vizualizací nádorů v chirurgii a virtuálních navigačních majáků pro cestování.

Tvůrci zážitků z virtuální a rozšířené reality musí mít silné vizuální komunikační dovednosti. Musí mít kódovací dovednosti a být schopni používat motory VR / AR. Budou obeznámeni s principy uživatelského rozhraní a designu uživatelského zážitku a budou spokojeni s 360 stupňovou kinematografií. V závislosti na zaměření své práce budou muset spolupracovat s herními designéry, filmovými scénáristy, marketingovými specialisty, zdravotnickými profesionály a kurátory muzeí (mimo jiné).

 

Virtuální asistent osobnosti designéra

Virtuální asistenti jsou v budoucnu běžní.

Jsou naprogramováni tak, aby se starali o všednější aspekty pracovního života. Spravují e-maily a komunikaci, ukládají a načítají data, organizují plány a nabízejí poradenství v reálném čase, zprávy a informační kanály, které jsou přizpůsobeny vlastníkovi.

Každý virtuální asistent je dodáván s předem naprogramovanou osobností, která však může být přizpůsobena a individualizována pro zvýšení spokojenosti uživatelů.

Virtuální asistent návrháře osobnosti provádí toto přeprogramování.

Rozhovor s lidským uživatelem a diskutují o nejžádanějších osobnostních rysech a poté navrhnou a naprogramují tuto osobnost. Lidé mohou často požadovat, aby jejich virtuální asistenti měli osobnosti příbuzných, přátel nebo celebrit, což je nyní relativně snadné udělat vzhledem k množství digitálních dat, která se nyní shromažďují o každém. Návrhář osobnosti také řeší všechny problémy s osobností, které se objeví v průběhu času.

Návrháři osobnosti virtuálního asistenta budou vědět o uživatelském rozhraní a designu uživatelských zkušeností, protože se vztahují na AI a generování avatarů. Budou programovat s důrazem na detail a budou to empatičtí lidé, kteří jsou vysoce intuitivní a všímaví, aby mohli rozvíjet synergické osobnosti pro virtuální asistenty. Využijí také své výzkumné dovednosti na vysoké úrovni, aby zajistili, že jejich avatary replikují zamýšlenou osobnost modelu.

 

Virtuální chirurg

V budoucnu je chirurgie mnohem méně často potřebná kvůli formování zdraví a genetickému inženýrství. Pokud je však nutná operace, musíme co nejrychleji a nejefektivněji dostat chirurgy k pacientům.

Vzhledem k tomu, že se technologie virtuální reality neustále vyvíjí, chirurgové budou moci provádět sofistikované operace, aniž by museli být ve stejné místnosti nebo městě jako pacient. To je velmi důležité pro pacienty ve venkovských oblastech a pro maximalizaci dosahu vysoce specializovaných chirurgů. Virtuální chirurgie je minimálně invazivní. Malé robotické paže, které se používají, se mohou vplížit do jednoho malého řezu, aby mohly dělat svou práci.

Špičková zobrazovací technologie s laparoskopickými kamerami pomůže chirurgům vidět anatomii obklopující operovatelnou oblast a pomůže vést jejich nástroje. Uměle inteligentní chirurgičtí asistenti poskytují informace v reálném čase a nabízejí poradenství na základě tisíců předchozích operací. Nanočástice mohou být nasazeny k zajištění léčby v cílových oblastech. Překryvné vrstvy rozšířené a virtuální reality znamenají, že konzultace mohou probíhat v reálném čase.

Virtuální chirurg bude v současné době potřebovat dovednosti diagnostiky a jemné motorické kontroly chirurgů, ale bude mít výše popsané technologické podpory, aby se naučil, jak kontrolovat a maximalizovat účinnost zákroku. Jako každý lékař budou muset mít silné lidské dovednosti pro konzultace s pacienty, i když diagnostiku budou provádět stroje umělé inteligence a místní lékaři. Budou také potřebovat dovednosti pro jednání s různými centry na dálku a produktivně.

 

Specialista na recyklaci a recyklaci odpadu

Zdroje jsou omezené a rekultivace je zisková. Specialisté na recyklaci a recyklaci odpadu přeměňují odpad na vysoce kvalitní materiály, aby mohl být přeměněn na produkty. Nedostatek surovin, vysoké náklady na těžbu a nové strategie třídění a využití odpadu učiní z této oblasti lukrativní a prestižní. Specialisté na regeneraci a upcyklaci odpadu se zaměřují na oba konce výrobní linky: nabízejí návrhářům produktů odborné znalosti vědy o materiálech, takže regenerace je úspěšná a životnost výrobků je maximalizována, stejně jako navrhování stále chytřejších způsobů recyklace materiálů z odpadu. Nedávno navržené zpracování v infinizním cyklu redukuje všechny materiály na jejich základní chemické složky, což umožňuje nekonečnou recyklaci materiálů. Kromě toho nanoboty třídiče odpadu zajišťují, že všechny materiály jsou regenerovány. Vše bude navrženo tak, aby minimalizovalo plýtvání a splňovalo cíle nulového odpadu stanovené pro všechny v oběhovém hospodářství. Výroba energie a vysoká účinnost jsou klíčovými faktory pro specialistu na recyklaci a recyklaci odpadu, protože ztráty energie se stanou nepřijatelnými.

Specialista na recyklaci a recyklaci odpadu bude vysoce kvalifikovaný v oblasti vědy o materiálech, průmyslového designu a výrobních postupů. Jejich inženýrské zázemí zajistí, že budou mít výjimečné řešení problémů a digitální dovednosti. Jejich dobře rozvinuté komunikační a interpersonální dovednosti zajistí, že budou moci úspěšně pracovat v celé řadě průmyslových odvětví v rámci interdisciplinárních týmů.

 

Vodohospodářský specialista

Voda je mízou pro produkci potravin, pokročilou výrobu, komunity a oblasti divočiny, nemluvě o individuálních potřebách přežití.

Vodohospodáři spravují vodní zdroje, účinnost, ochranu, distribuci a zdraví a zavádějí opatření, která zajišťují, že voda je recyklována, rekonstruována a správně distribuována.

Vodohospodářský průmysl přijal pokročilá senzorová a komunikační inteligentní řešení pro vodní hospodářství poháněná přísnějšími vládními požadavky na dodržování předpisů, vývojem inteligentních měst a potřebou ochrany vody v ekozemědělství a dalších odvětvích využívajících těžkou vodu. Ve všech oblastních sítích byly rozmístěny senzory, které monitorují průtoky vody, kvalitu vody a zajišťují spravedlivou distribuci vody.

Specialista na vodní hospodářství zajišťuje, že fungují specifické strategie, jako je recyklace odpadních vod, recyklace vody, cílené zavlažování kořenových systémů rostlin a strategie hospodaření s podzemními vodami.

Specialista na vodní hospodářství má hydrologické zájmy a odborné znalosti a spolupracuje s mnoha dalšími specialisty na ekologické a městské inženýrství a projektování, aby zajistil, že technologická řešení pro vodní hospodářství a efektivní využívání vody jsou neustále ve vývoji. Proto budou vyžadovány komunikační dovednosti na vysoké úrovni.

 

Inženýr řízení počasí

Inženýři kontroly počasí, známí také jako geoinženýři, budou zaměstnáni vládami, aby zajistili, že klima planety je vhodné a má dostatečnou rozmanitost na podporu mnoha různých ekosystémů, které existují.

Inženýři kontroly počasí používají technologie zachycování a ukládání uhlíku k ochlazování planety, stejně jako nasazení chemických filtrů do atmosféry, aby odklonili sluneční světlo.

Mohou vytvářet déšť oséváním mraků pomocí technologie dronů, ovládat blesky pomocí laserů a vypouštět energii z hurikánů a cyklónů, aby je znovu použili pro jiné účely.

Inženýři kontroly počasí mají tendenci být konzervativní s nástroji, které používají, protože příliš mnoho manipulace s klimatem může mít katastrofální následky. V současné době je kontrola počasí přísně mezinárodně regulována.

Předtím, než mohou inženýři kontroly počasí uvést jakýkoli zásah do akce, musí spustit hloubkové počítačové simulace, které modelují důsledky jakékoli manipulace s počasím.

Inženýři řízení počasí mají pokročilou úroveň kvalifikace v oblasti vědy o klimatu a meteorologie. Budou si vědomi zejména toho, jak změny počasí interagují s ostatními prvky přírodních systémů. Inženýři řízení počasí používají velká data a algoritmické nástroje k simulaci a modelování povětrnostních podmínek, takže musí být vysoce digitálně gramotní. Budou to analytičtí lidé se silným etickým kodexem.

 

Zdroj: 100jobsofthefuture.com