Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Pracovní pozice 70 - 80

Projekt Ford Australia, Deakin University a Griffith University

 

Nový materiálový inženýr

Hraniční materiály, jako jsou uhlíkové nanotrubice, aerogel, průhledný hliník nebo e-textilie, změní způsob, jakým přistupujeme ke každodenním předmětům.

Noví materiáloví inženýři budou kombinovat znalosti disciplíny STEM s kreativními nápady pro aplikace, které mohou zlepšit životy.

Ty mohou zahrnovat hedvábné implantáty pro poškozené ušní bubínky; pevné, lehké materiály, které šetří energii; nebo materiály, které lze během života mnohokrát recyklovat.

Nový materiálový inženýr bude pracovat v interdisciplinárních týmech, které kombinují vědu, inženýrství, výpočetní techniku, marketing a společenské vědy. Mohli by pracovat pro specializované společnosti nebo být na volné noze a nabízet své dovednosti týmům zaměřeným na návrh produktů.

Nový materiálový inženýr bude mít silné disciplinární znalosti STEM v kombinaci s výpočetními dovednostmi a kreativním podnikatelským výhledem. Budou potřebovat silné lidské dovednosti pro práci v interdisciplinárních týmech a vhled do lidských potřeb.

 

Nutri-gutome konzultant

Nutri-gutome konzultanti budou odborníky na optimalizaci lidského zdraví tím, že budou pracovat na lidském zažívacím traktu a bilionech mikroorganismů (většinou bakterií), které v něm žijí.

Bakterie se podílejí na trávení potravy a vstřebávání živin z potravy, ale jsou také důležité pro širší procesy, jako je imunitní regulace a funkce mozku.

Nutri-gutome konzultanti budou známí hovorově jako chovatelé střev, ale jejich role bude velmi důležitá, budou sledovat zdraví bakterií a trávicího traktu. Pokud je zjištěna dysbióza (nerovnováha bakterií), navrhnou a provedou intervence k zajištění opětovného vyvážení. Tato řešení budou zahrnovat změnu stravy, podávání před a probiotiky a kultivaci a transplantaci mikrobioty.

Konzultanti Nutri-gutome budou pracovat s tělesnými senzory a algoritmickou analýzou k identifikaci dysbiózy a obnovení zdraví.

Nutri-gutome konzultanti mají zázemí v lidské biologii a vědě o zdraví. Často mají zájem o výživu a dietetiku a všichni mají znalosti a dovednosti v mikrobiologii a biotechnologii. Mají dobrou pozornost k detailům a analytickým dovednostem, stejně jako schopnosti řešit problémy.

 

Návrhář stanovišť mimo svět

Jak lidé pokračují ve zkoumání vesmíru, budou vyvíjeny plány na kolonizaci jiných planet a měsíců.

Návrháři stanovišť mimo tento svět spolupracují s dalšími specialisty a vědci, jako je teraformační mikrobiolog, na stavbě obyvatelných budov na jiných světech. Počínaje vědeckými vesmírnými stanicemi, ale brzy se přesunul do cestovního ruchu, Mars byl první planetou, která byla kolonizována mimo tento svět, a několik vesmírných stanic je již ve vývoji s dalšími planetami a měsíci, které následují.

Je třeba navrhnout kompletní stanoviště pro tato prostředí mimo tento svět. To zahrnuje: body zájmu, aktivity (od sportu přes dobrodružství až po objevování), ubytování a restaurace spolu se všemi nezbytnými podpůrnými strukturami a infrastrukturami pro správu a údržbu.

Nová stanoviště jsou navržena tak, aby doplňovala stávající ekologii, takže návrháři stanovišť mimo tento svět musí mít vysokou úroveň ekologického povědomí, aby zajistili, že budou zavedeny srovnatelné systémy a místní aspekty budou využity v rámci nového designu stanovišť. Většina existujících prvků stanovišť je nepřátelská vůči lidskému obydlí. Jak zajistíme, aby gravitační síla v oblasti byla vhodná a stabilní? Jak chráníme lidi před radiací? Jak můžeme zajistit optimální směs dýchatelného vzduchu? Tyto faktory jsou v popředí mysli návrháře, něco, o co se návrháři pozemských stanovišť nikdy nemusí starat. Návrhář stanovišť mimo tento svět bude mít ekologické a architektonické dovednosti a porozumění a bude kreativní v tom, jak se vypořádat s výzvami a možnostmi v lokalitách mimo tento svět. Budou mít také komunikační dovednosti na vysoké úrovni, protože budou navrhovat spolu s ostatními.

 

Osobní manažer značky a kurátor obsahu

Osobní manažer značky a tvůrce obsahu bude spolupracovat s lidmi, aby se prodávali pomocí digitálních nástrojů.

Brand manažer pomáhá lidem zjistit, jaké jsou jejich kariérní aspirace, a pak vytvoří avatara (virtuální já), který s tím souhlasí. Navrhnou značku a digitální přítomnost pro osobu, včetně kurátorování artefaktů, jako jsou obrázky a 3D video osoby, budování sociálních sítí a vytváření příspěvků pro budování vlivu této osoby na sociálních médiích.

Osobní manažeři značky a tvůrci obsahu musí mít skvělé písemné, ústní a vizuální komunikační dovednosti, aby vytvořili personu pro někoho jiného. Musí být schopni naslouchat svým klientům, aby zjistili, jaké jsou jejich kariérní plány. Musí mít dovednosti a znalosti o platformách sociálních médií, stejně jako odborné znalosti o marketingu, brandingu a kariérních příležitostech. Budou také zapotřebí pokročilé dovednosti s digitálními médii, jako je holografika, 3D video a rozšířená realita.

 

Personalizovaný obchodník

Personalizovaní marketéři vyvíjejí a implementují marketingové strategie, které využívají individualizovaný obsah k nabízení produktů, služeb a zkušeností lidem a jejich automatizovaným systémům pro podporu rozhodování.

Prostřednictvím shromažďování osobních údajů na základě tělesných senzorů a senzorů chování a monitorování komunit a životního prostředí nacházejí personalizovaní marketéři chytré způsoby, jak zaujmout lidi a ovlivnit jejich chování.

Personalizovaní obchodníci mohou pracovat pro marketingové a reklamní agentury, uvnitř velkých společností, jako nezávislí pracovníci nebo pro vládu. Používají algoritmické nástroje, aby zjistili, co lidi zajímá a motivuje, a spojují to s reklamou, která bude pro tyto lidi fungovat.

Personalizovaní obchodníci budou dobří v analýze dat a používání automatizovaných nástrojů, které jim pomohou s analýzou. Budou mít vzdělání v oblasti marketingu a reklamy a budou mít znalosti o marketingových nástrojích napříč platformami (jako je rozšířená realita, personalizované systémy doporučení a sociální média). Vytvoří přesvědčivé příběhy a zároveň budou mít hluboké pochopení toho, co motivuje chování spotřebitelů.

 

Analytik prediktivní regulace

Analytici prediktivní regulace předpovídají, které aspekty nadcházejících změn v technologiích, podnikání, společnosti a životním prostředí vyžadují vládní regulaci, a vyzývají vládu, aby v případě potřeby zavedla preventivní nové zákony a další opatření.

Analytici prediktivní regulace pracují uvnitř vládních regulačních orgánů, které dohlížejí na obchod, prosazují standardy kvality, bezpečnost a využívání zdrojů. Používají algoritmy umělé inteligence, které jim pomáhají předvídat změny ve světě, ačkoli většina toho, co dělají, je o osobní interakci s podniky a technologickými společnostmi, aby zjistili, jaký bude další velký vývoj.

Doporučují vládě změny, které je třeba provést ve stávajících předpisech, nebo nové zákony, které je třeba navrhnout. Například na počátku 21. století rychlé zavedení Uberu (peer-to-peer spolujízd) na trh osobní dopravy znamenalo, že vlády neměly dostatek správných regulací, aby zajistily, že řidiči a cestující Uberu jsou v bezpečí a finančně chráněni a že společnost platí daně z příjmů, které vydělává. V budoucnu je velmi nepravděpodobné, že by taková situace nastala, protože analytici prediktivní regulace vidí, kdy se něco pravděpodobně změní, a požádají vládu, aby rychle změnila předpisy.

Analytici prediktivní regulace budou odborníky na zákony a předpisy působící v jejich jurisdikci. Budou obeznámeni se systémy a procesy práva a budou schopni používat algoritmické nástroje, které jim pomohou předvídat vývoj. Budou rozhodující a budou mít vynikající ústní komunikační dovednosti, aby zjistili, co se děje v průmyslu, a písemné komunikační dovednosti pro psaní zpráv pro vlády, které doporučují změny zákonů. A co je nejdůležitější, budou mít silné znalosti o technologických, sociálních a obchodních trendech a budou schopni tyto znalosti využít k identifikaci toho, co se bude dít dál.

 

Programátor kvantových počítačů

Kvantové počítače používají atomové kvantové stavy v zařízeních s velmi nízkou teplotou, naprogramované pomocí více laserových paprsků, s interakcemi na úrovni jednotlivých atomů.

Kvantové počítače využívají pravidla kvantové mechaniky ke zpracování informací. V klasických počítačích je zpracování lineární a sekvenční. Kvantové počítače se však spoléhají na simultánní superpozice mnoha vstupů najednou. Kvantové výpočty exponenciálně urychlují zpracování oproti klasickým počítačům.

Různé způsoby logického fungování kvantových počítačů je činí ideálními pro určité aplikace: umělá inteligence, kryptografie, molekulární modelování, lékařská diagnostika, předpověď počasí, finanční modelování. Mohou bezproblémově šifrovat data a řešit složité problémy, které ani nejvýkonnější superpočítače počátku 21. století nedokázaly.

Kvantové počítače pracují se specializovanými programovacími jazyky a programátoři kvantových počítačů zběhlí v nich uplatní své odborné znalosti na nové a složitější problémy. Jejich síla a složitost bude také představovat výzvy a bude zapotřebí silné základní disciplíny kvantových počítačových programátorů, kteří skutečně chápou, jak kreativně psát software pro opravu chyb pro kvantové počítačové aplikace.

Kvantoví počítačoví programátoři budou potřebovat vysokou úroveň kódovacích dovedností, které znamenají jasnou analýzu problémů pro vytváření složitých algoritmů. Budou potřebovat lidské dovednosti, aby se spojili s inženýry a pochopili konkrétní strukturu problémů, které vyžadují řešení. Budou potřebovat trpělivost a vytrvalost.

 

Manažer reálného virtuálního transferového obchodu

Jak lidé tráví stále více času ve virtuální a rozšířené realitě, chtějí virtuální verze předmětů, oblečení a nábytku, které vlastní ve fyzickém (skutečném) životě.

Chtějí si také odnést domů fyzické verze věcí, se kterými se setkali v rozšířeném nebo virtuálním světě.

Manažer reálného virtuálního transferového obchodu to umožní pomocí 3D tisku a dalších pokročilých výrobních metod k vytvoření fyzických verzí virtuálních objektů a skenovacích / návrhových nástrojů k vytvoření virtuálních verzí fyzických.

Skutečný virtuální transferový obchod bude mít samoobslužné možnosti pro lidi, kteří chtějí přímý a jednoduchý přenos objektu.

Manažer reálného virtuálního transferového obchodu se bude zabývat velmi rozsáhlými a komplikovanějšími servisními požadavky.

Manažer skutečného virtuálního transferového obchodu bude mít dobrou pozornost k detailu a vynikající dovednosti v oblasti digitálního designu. Budou moci využívat 3D tiskárny a výrobní stroje. Budou mít dobře rozvinuté interpersonální dovednosti, pozorně naslouchat potřebám klienta a schopnosti řešit problémy.

 

Koordinátor růstu regionální komunity

Přestože městský život v chytrých městech zůstává oblíbenou volbou, mnozí hledají něco jiného. S konektivitou, která je nyní zavedena ve všech oblastech po celém světě, včetně odlehlých a venkovských oblastí, je práce online při životě ve venkovském prostředí pro mnohé atraktivní. Už žádné dojíždění při životě a práci na jednom místě snižuje infrastrukturu a zajišťuje významnou úsporu nákladů pro organizace.

Přechod na regionální život však může být pro tyto dlouhodobě žijící obyvatele měst obtížný. To je místo, kde koordinátor růstu regionální komunity poskytne pomoc, spolupracuje s koordinátory místních komunit a návrháři lidských stanovišť, aby se regionální oblasti staly živými a zajímavými pro lidi všech věkových kategorií a zájmů.

Koordinátoři růstu regionálních komunit budou nabízet regionální výhody a přitažlivost obyvatelům měst a povzbuzovat je k přesídlení. Budou také nabízet příležitosti regionálním organizacím, aby zajistily trvalou regionální životaschopnost, distribuované pracovní síly, komunitní spolupráci a sítě. Zaměření na umělecké komunity a produkci potravin bude v těchto rolích klíčové.

Koordinátor růstu regionální komunity bude mít marketingové dovednosti a bude komunikátorem na vysoké úrovni. Budou digitálně gramotní, protože velká část jejich komunikace je zprostředkována prostřednictvím online konferencí. Budou také vysoce organizovanými a efektivními síťovými subjekty, neboť budou koordinovat lidi, nápady, příležitosti a organizace.

 

Etik robotů

Etikové jsou odborníci na etiku.

Etik robotů se bude zabývat etickými otázkami, které jsou spojeny s umělou inteligencí, roboty, kyborgovými technologiemi a rozšířenou / virtuální realitou.

Když nová technologie nebo scénář zahrnuje vznikající a sporné metody a aplikace, kde existují etické nebo morální důsledky, etik je často požádán, aby poskytl vstup. Poskytují nezaujaté interpretace, které pomáhají vládám, podnikům, odborníkům a rodinám činit informovaná rozhodnutí.

Mezi klíčová témata, kterými se robotičtí etikové zabývají, patří práva robotů (že lidé mají morální závazky vůči strojům, zejména AI), zbraňování AI a morálka robotů. Analýza a vstupy etiků robotů jsou zaměřeny na prevenci právních nároků a na to, aby se lidé cítili sebejistě a informovaně ve svých rozhodnutích.

Etikové robotů pochopí logiku a to, jak interaguje s lidskými emocemi, přesvědčeními a morálními standardy. Budou naslouchat a chápat různé názory založené na různých logických a filozofických přístupech a spravedlivě je hodnotit. Budou mít vynikající analytické dovednosti a současné chápání etiky aplikované na digitální technologie.

 

Zdroj: 100jobsofthefuture.com