Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Pracovní pozice 60 - 70

Projekt Ford Australia, Deakin University a Griffith University

 

Integrovaní makléři domácích technologií

Integrovaní zprostředkovatelé domácích technologií budou spolupracovat s domácnostmi na návrhu řešení domácí podpory, která zahrnují domácí roboty, správu dat a soukromí, tělesné implantáty pro členy rodiny a domácí ovládání.

Lidé budou vlastnit chytré domy, které poskytují komfort a úpravy v závislosti na potřebách jednotlivých členů rodiny.

Tělesné implantáty budou sledovat fyzické potřeby.

Roboti různých druhů budou poskytovat domácí údržbu a domácí podporu.

Integrovaní zprostředkovatelé domácích technologií pozorují rodinu doma a mluví s nimi, aby identifikovali své potřeby domácích technologií. Poté navrhnou správné druhy balíčků domácích technologií, které splňují tyto potřeby, a pomáhají rodinám porozumět, přizpůsobit se a komunikovat s jejich novými domácími řešeními.

Integrovaní zprostředkovatelé domácích technologií budou mít aktuální znalosti o nejnovějších domácích technologiích, včetně tělesných implantátů, inteligentních domácích zařízení, domácích robotů a řešení pro správu dat a soukromí.

Mají dovednosti v oblasti integrace digitálních systémů a designu uživatelského rozhraní / uživatelské zkušenosti. Potřebují silné interpersonální a analytické dovednosti, aby mohli pozorovat domácnosti a identifikovat jejich potřeby technologické podpory.

 

Poradce celoživotního vzdělávání

Stále více lidí bude mít během svého života více kariér.

I když zůstanou v rámci jedné kariéry, s neustálým zaváděním nových technologických řešení a měnící se sociální realitou, potřeba neustálé aktualizace dovedností a rekvalifikace se stane rysem celoživotní práce.

Díky tomu se cesty vzdělávání a odborné přípravy stanou složitějšími a poskytovatelé budou různorodí, zejména těch, kteří se zaměřují na krátkodobé cílené pověření.

Poradce pro celoživotní vzdělávání pomůže klientům s nejlepšími stohovatelnými a přenosnými mikrocertifikáty, které mají průmyslovou měnu, a zároveň poskytne jednotlivcům a skupinám poradenství o vznikajících kariérních cestách a o tom, jak držet krok s pokrokem v technologii.

Poradce celoživotního vzdělávání také pomůže s kurátorstvím příležitostí k informálnímu učení.

Poradce celoživotního vzdělávání bude mít dovednosti, aby držel krok se sociálními a technologickými pohyby a pohyby v oblasti průmyslového pověření, a bude potřebovat silné lidské dovednosti, aby byl schopen zjistit dovednosti, zájmy a dispozice svého klienta a schopnost efektivně komunikovat možnosti. Budou potřebovat kombinaci technologie a lidských dovedností, aby byli schopni spojit lidi s možnými aplikacemi nejnovějších softwarových pokroků a průmyslových / komerčních inovací.

 

Koordinátor místní komunity

Koordinátoři místních komunit (Lococos) budou spojovat malé komunity / sousedství a koordinovat aktivity, které pomáhají komunitě a jejím obyvatelům prosperovat.

Bude široce chápáno, že pokud lidé žijí v silných místních komunitách, pak budou zdravější a šťastnější.

Technologický pokrok v oblasti solární a větrné energie v domácnostech, 3D tisku rohových obchodů a městského zemědělství posílí lokalizační hnutí.

Koordinátor místní komunity usnadňuje všechny tyto funkce a pomáhá hledat řešení místních problémů. Budou zodpovědní za spojování lidí, aby se socializovali a sledovali společné zájmy a koníčky, podporovali mezikulturní a mezigenerační porozumění a budovali štěstí na místní úrovni.

Koordinátoři místní komunity budou znát každého v komunitě a jsou zde, aby pomohli lidem, kteří mají těžké časy tím, že je přitáhnou do podpůrných sítí komunity.

Koordinátoři místních komunit budou extrémně společenští lidé s vysokou mírou empatie. Mají zázemí v sociální práci nebo kulturním rozvoji komunity a mají dovednosti ve vyjednávání. Budou seznámeni s nejnovějšími trendy v budování komunit, místními energetickými a odpadovými postupy a nákupem.

 

Vývojář strojového učení

Strojové učení (ML) je typ umělé inteligence (AI), která umožňuje počítačovým systémům učit se z dat za účelem úpravy a vylepšení algoritmu bez nutnosti lidského zásahu k aktualizaci nebo opětovnému sestavení modelu.

ML automatizuje proces úpravy matematického modelu, když se v datech objevují nové vzory, protože systém, který analyzuje, se v průběhu času vyvíjí a mění.

Tato forma umělé inteligence dává analytickému počítačovému modelu schopnost samoučit se, přizpůsobovat se a reagovat v reálném čase, takže neustále optimalizuje svůj výkon.

Ve světě, kde jsou personalizace a schopnost reagovat vysoce ceněny, budou vývojáři strojového učení velmi žádaní ve všech odvětvích.

Vývojáři strojového učení budou počítačoví vědci s odbornými znalostmi v oblasti softwarového inženýrství a datové vědy. Kromě těchto vysoce specializovaných technických dovedností musí být vývojáři strojového učení kreativní, musí mít hluboké znalosti o problémové oblasti, kterou jejich modely analyzují, ocenit právní a etické požadavky s ohledem na ochranu osobních údajů a chránit před tím, aby systém vyvinul nezákonné, neetické nebo antisociální rysy.

 

Masivní 3D tištěný projektant budov

Rozsáhlé 3D tiskárny efektivně a efektivně staví domy za dva dny a výškové budovy za čtyři týdny nepřetržitou prací.

Zatímco technici jsou zaměstnáni k údržbě 3D tiskáren, klíčem k úspěchu této praxe je masivní 3D tištěný projektant budov.

Pečlivé plánování konstrukce a navrhování tisku zdola nahoru vyžaduje dovednosti v oblasti inženýrského designu, vizuální kreativity a digitální zručnosti. Materiály pro stavbu jsou získávány z odpadu nebo recyklovány z demolice předchozích staveb a budou navrženy tak, aby rychle ztvrdly a vytvořily pevné a spolehlivé konstrukce.

Nové technologie se používají k zajištění toho, aby tyto rychle postavené budovy poskytovaly izolaci, sběr vody, výrobu potravin v malém měřítku a nakládání s odpady. Masivní 3D tištěný návrhář budov spolupracuje s návrháři inteligentních měst, krajinnými architekty, instalátory energetických a datových systémů, stavebními inženýry a manipulátory 3D tiskáren.

Masivní 3D tištění návrháři budov budou mít dobře rozvinuté znalosti vědy o materiálech, aby zajistili, že recyklované produkty budou fungovat podle vysokých standardů. Budou mít také silný smysl pro estetiku, aby zajistili, že jsou architektonicky kreativní a zvědaví při využívání svých vizuálních a prostorových dovedností na vysoké úrovni. Designéři adaptují představy klienta do praktické reality a prokáží své komunikační dovednosti na vysoké úrovni. Masivní 3D tištění projektanti budov budou schopni přenést teoretické znalosti do praxe.

 

Mechatronický inženýr

Mechatroničtí inženýři budou stavět a optimalizovat roboty.

S dovednostmi, které integrují znalosti z mechaniky, elektroniky, teorie řízení a počítačového designu, je jejich cílem optimalizovat schopnost robota vykonávat práci, pro kterou byl postaven.

Existuje mnoho typů robotů, ale všechny mají mechanickou konstrukci, elektrické komponenty a počítačový programovací kód. V budoucnu budou mít téměř všichni roboti kódování umělé inteligence, což znamená, že se mohou učit a komunikovat se svým prostředím, aniž by byli přímo ovládáni lidmi.

Mnoho robotů z budoucnosti bude biologicky inspirováno, včetně robotů, kteří se různými způsoby podobají lidem, zvířatům a rostlinám. Důvodem je to, že existuje uznání, že přírodní inženýrské struktury a procesy často poskytují optimální způsoby, jak dělat věci.

Roboti budou k nalezení všude, kde poskytují bezpečnost, pomoc a podporu lidem a vykonávají fyzické úkoly, jako je údržba zemědělského vybavení nebo úklid. Mechatroničtí inženýři budou mít vynikající technické dovednosti, včetně disciplinárního zázemí v oblasti strojírenství, elektroniky a výpočetní techniky. Budou dobrými řešiteli problémů, budou mít specifické znalosti průmyslových standardů a budou spokojeni s prací s počítači. Budou to logičtí myslitelé, kteří jsou dobří v matematice a často budou mít vysokou úroveň praktických schopností a smysl pro detail.

 

Remixér médií

S jednotlivci, kteří mají přístup k velkému množství médií, bude media remixer kombinovat různé média z celého času, aby vytvořil smíšené jedinečné produkty nebo zážitky.

Remix bude kombinovat video, audio, obrázky a rozšířenou realitu a vytvoří artefakty, jako jsou marketingové kampaně, vzdělávací nástroje, svatební montáže, zábava a zážitky na míru, jako jsou instalace nebo cestovní dobrodružství.

Práce mediálního remixéra bude komunikovat jejich jedinečný styl remixu a osobní značku a vybuduje si specializovanou klientskou základnu.

Media remixéři budou pracovat na volné noze a pracovat na portfoliu projektů pro celou řadu klientů současně.

Mediální remixér bude jak umělec, tak producent s vášní pro kreativitu a dovednostmi a odbornými znalostmi v oblasti digitálních médií. Budou také muset být podnikaví a mít dovednosti v oblasti rozvoje podnikání a prodeje. Mnoho z nich bude mít sekundární dovednosti a odborné znalosti, které jim umožní specializovat se na konkrétní artefakty nebo zkušenosti. Mediální remixér bude muset investovat do rozvoje své osobní značky a profilu, aby mohl komunikovat svůj jedinečný styl remixu, budovat reputaci a rozšiřovat svůj cílový trh.

 

Optimalizátor paměti

Informační přetížení může být výzvou. Po celý den jsou lidé neustále zapojováni do personalizovaných informací a zpravodajských kanálů založených na rozšířené realitě a jsou vystaveni širokému spektru digitálních, vizuálních a multisenzorických vstupů.

Někteří lidé mohou potřebovat čas, kdy se odpojí, případně s podporou analogového průvodce zážitkem. Jiní zjišťují, že jejich každodenní schopnost zpracovávat data, která obdrží, je nedostatečná.

Optimalizátor paměti rozšiřuje pracovní paměť lidí prostřednictvím digitálních implantačních technologií a může také uvolnit stávající kapacitu uvážlivým vymazáním paměti.

Optimalizátor paměti musí být velmi opatrný při používání těchto technik, protože mohou mít vážné psychologické a kognitivní důsledky jak pro lidi, kteří jsou amnestičtí (tj. kteří mají mezery v paměti), tak pro ty, kteří jsou hypertymezičtí (tj. kteří si pamatují příliš mnoho). Identifikují správnou techniku implantátu nebo vymazání paměti a poté navrhnou integrované paměťové řešení pro klienta. Neoperují pacienta sami, ale místo toho pracují jako součást týmu, který zahrnuje bioinženýry, implantační a vymazávací chirurgy a kognitivní psychology. Optimalizátory paměti budou specialisté na kognitivní psychologii s důrazem na paměťové funkce. Budou obeznámeni s technikami a technologiemi pro vylepšení a vymazání digitální paměti a budou vědět, jak je použít k vytvoření integrovaného paměťového řešení. Řeší problémy s vynikající pozorností k detailu, se vzděláním v biotechnologii a architektuře mozku.

 

Multisenzorický návrhář zkušeností

Multisenzoričtí návrháři zážitků spojují virtuální realitu, haptické a biofeedbackové/biometrické technologie, aby vytvořili plně pohlcující základ her a volnočasových aktivit, marketingových kampaní a vzdělávání / školení.

Pracují v týmech se specialisty v každé z těchto oblastí, aby vytvořili zkušenosti, které jsou k nerozeznání od fyzického světa, nebo alternativně, které jsou neuvěřitelně odlišné od fyzického světa, ale jsou stále hyperreálné.

Multisenzoričtí návrháři zkušeností vědí, že zatímco zrak a sluch jsou nejdominantnějšími smysly, skutečně pohlcující zážitek musí mít také prvky dotyku a dokonce i vůně, aby ho přivedl k životu. Maximálně využívají implantáty, které má většina lidí ve svém centrálním nervovém systému, aby simulovali určité prvky zážitku, stejně jako implantované oční čočky a ultrazvukové vlny pro dotek.

Multisenzoričtí návrháři zkušeností budou velmi dobří při vizualizaci zážitků napříč více smysly. Pomocí mechanismů a nástrojů biologické zpětné vazby vytvoří uživatelům personalizované zážitky. Budou mít zázemí v uživatelském rozhraní a designu uživatelských zkušeností, spolu s kódováním a lidskou psychofyziologií. Multisenzoričtí návrháři zkušeností budou muset být dobrými týmovými pracovníky a mít přiměřené znalosti hmatových, virtuálních a biometrických technologií.

 

Čistý pozitivní architekt

S novými materiály, inteligentním designem a integrovanými senzorovými systémy budou budovy navrženy tak, aby produkovaly více energie a vody, než spotřebují.

Nové střešní fotovoltaické systémy a další výroba a skladování energie na místě, inteligentní stavební materiály, které izolují, vyrábějí energii a monitorují prostředí budovy, a pokročilý analytický software umožňují provoz budov tak, aby byly dodavateli národní energetické sítě.

Čistý pozitivní architekt bude navrhovat stavební řešení, spolupracovat s klienty, softwarovými inženýry a materiálovými inženýry, aby vytvořil životaschopné a odpovědné komerční budovy nebo domy.

Čistý pozitivní architekt bude mít dovednosti prostorového designu v kombinaci se znalostí nových materiálů, zelených stavebních procesů a softwarových řešení. Budou mít komunikační dovednosti, protože pracují s dalšími odborníky a s klienty na vytváření řešení, která jsou inovativní a věnují se specifickým potřebám.

 

Zdroj: 100jobsofthefuture.com