Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Co ale s firemním večírkem na home office?

 

Vrchol firemního setkávání. Ať už je milý a důstojný, nebo divoký a v paměti pořádně rozostřený, vánoční večírek je ve spoustě firem zásadní rituál. Letos ale není jasné, jaký typ večírků nám vládní opatření umožní. Přípravy by přitom měly být už v plném proudu. Proto jsme se několika firem zeptali, jak to v této nejisté situaci budou řešit.

Online party se speciálním balíčkem

Petra Horká, HR Specialist v Advisio, stále doufá, že se celá firma jako obvykle osobně sejde u závěrečné porady a poté i na večírku. Když to ale nepůjde, jsou ve firmě připravení na online přenos. Roční porada bude obsahovat to, na co jsou v Advisio zvyklí, tedy shrnutí roku a úspěchy jednotlivých oddělení a kolegů. „A vánoční večírek by také probíhal prostřednictvím online vysílání. Zaměstnanci ale určitě nepřijdou o výhody, které obvykle večírky nabízejí. Každému předem pošleme speciální balíček, díky kterému se lidé budou cítit, jako by osobně na večírku byli. Co v balíčku bude a jak to bude probíhat, ale zatím neprozradíme. Chceme překvapit,“ říká Petra tajemně.

Tradiční setkání pod stromečkem 

Podobně ke konci roku přistupují v IRESOFTu. I tam ještě pořád věří, že budou moci nakonec uspořádat klasický vánoční večírek v oblíbeném podniku. Pokud to nepůjde, pokusí se uspořádat vánoční setkání alespoň přímo ve firmě, prozrazuje HR manažerka Renata Balíková. K tomu se každoročně zdobí stromeček a nechybí ani poděkování zaměstnankyním a zaměstnancům v podobě odměn. „Zaměstnance také obdarováváme vánočními dárky a horkým vydáním naší ročenky firemní kultury, na kterou se všichni těší,“ uvádí Renata a doufá, že se jim i letos, navzdory současnému stavu a všem překážkám, podaří iresoftí tradice zachovat. „S kolegy pro to uděláme maximum,“ dodává.

 

Raději volno s rodinou a dárečky

Jinde naopak letos vánoční party rovnou vypouštějí. A to právě už s ohledem na současnou situaci i vládní nařízení. K tomu se přiklonil Hanuš Zvolský, spoluzakladatel a CEO Cleany.cz. „Každopádně ale chystáme dárkové koše pro naše zaměstnance i pro české a slovenské partnery a jejich zaměstnance jako poděkování za celoroční úsilí a nasazení v této nelehké době. Je to jen takový malý dík, ale chceme, aby věděli, že si jich vážíme a jsou také součástí našeho týmu,“ vysvětluje.

Ideální čas na výběr dovolené

Ani v Raiffeisenbank neplánují na letošní Vánoce nic speciálního. Standardem je u nich děkovné vánoční video generálního ředitele, doprovázené speciálním ředitelským volnem, o něž zaměstnanci nepřijdou ani letos. „A s ohledem na fakt, že mnozí zaměstnanci nestihli kvůli jarní vlně koronaviru vyčerpat svou dovolenou, předpokládáme, že si ji budou vybírat právě v prosinci, aby si užili více volných dní s rodinou,“ dává vědět Petra Kopecká, External Communication Manager banky.

Virtuálně může přijít i tanečnice nebo kouzelník

V reakci na situaci kolem viru se však i na domácím trhu objevují různé možnosti, jak večírek se vším všudy přenést do virtuálního světa. Kdo tomu chce věnovat energii a finance, může uspořádat virtuální večírek ve 3D za využití gamifikace nebo si nechat připravit online party na míru i s moderátorem a zábavní show. Zvažte však, nebo se na to svých lidí rovnou zeptejte, co je po hektickém a náročném roku 2020 vlastně nejvíc potěší.

 

3 základní kroky pro úspěšný online večírek

  1. Připravte online prostor na potřebně dlouhou dobu, ať už se rozhodnete pro Zoom nebo Teams party, pro Skype, nebo jinou videokonferenční platformu, kterou ve firmě používáte. Připravte i program – alespoň nějakou online hru, kvíz a podobně.
  2. Nezapomeňte na dress code. Může odrážet večírkové téma, souviset s něčím, co se vám ve firmě povedlo, nebo naopak může ostatním pomoci, aby trochu víc nakoukli do vánočního světa svých kolegyň a kolegů.
  3. Rozešlete pozvánky. Včas také pošlete lidem, které na večírek zvete, balíčky. A to tak, aby pokud možno všem určitě dorazily dřív, než party vypukne. Můžete do nich dát malý sekt na přiťuknutí, sladkost, zábavné večírkové propriety, vánoční vůně a cokoliv jiného, co se třeba tematicky k večírku nebo Vánocům vztahuje a navodí to i lidem na home office firemní večírkovou atmosféru. A jestli chcete i catering, domluvte rozvážku třeba z restaurace, kde ji dělají ve vlastní režii, případně lidem připlaťte na objednávku z běžných dovážkových platforem, kde si pak sami vyberou.

Zdroj: magazín.lmc.cz