Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Které firmy mají nejlepší kulturu dle zaměstnanců?

 Již potřetí jsme se s naším portálem Atmoskop zapojili do soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku, abychom ocenili firmy s tou nejférovější kulturou. Výsledky ankety Férový zaměstnavatel vyhlašujeme ve třech kategoriích na základě hodnocení současných i bývalých zaměstnanců. Seznamte se s vítězi.

 

Nejférovější zaměstnavatelé do 100 zaměstnanců

1. dolphin consulting

Vítězem se stala společnost dolphin consulting, která pomáhá svým klientům získávat a interpretovat data. Zaměstnanci si zde pochvalují spolupráci se svými kolegy i přístup nadřízených. K prvnímu místu pomohla ale především otevřená komunikace a důvěra, kterou zaměstnanci získávají. „Víme, že se o lidi staráme a zaměstnanec je pro nás na prvním místě. I tak jsme ale takový úspěch nečekali,“ říká Markéta Krejčí, která v dolphin consulting zajišťuje HR agendu.

2. Enovation

Stříbro putuje do karlínské konzultantské společnosti Enovation. Ta se zaměřuje na získávání podpory pro rozvoj a investice z veřejných zdrojů, a to nejen pro giganty, jako je Škoda Transportation, ale i pro kraje nebo ministerstva. „Z malé firmy se podařilo vyvinout jedničku na trhu v oblasti dotačního poradenství a i přes vysoký nárůst zaměstnanců jsme si u toho zachovali atmosféru rodinné firmy,“ hodnotí úspěch Tereza Thýnová, Head of HR.

3. Billigence

Stupně vítězů uzavírá další konzultantská společnost Billigence. HR manažerku Jitku Bartoníkovou Bednaříkovou úspěch vzhledem k dlouhodobě vyvíjeným aktivitám nepřekvapil: „Ocenění si velmi vážíme a vnímáme ho jako potvrzení, že jdeme správnou cestou. Je pro nás povzbuzením do budoucna a motivací snažit se být ještě lepší.“

 

Střední firmy o 100 až 500 zaměstnancích s TOP kulturou

1. UOL

Úspěch zopakovala účetní firma UOL, která jako jediná obhájila loňské vítězství a zabodovala už potřetí v řadě. „Jsme moc rádi, že u nás kolegové nachází práci, která je baví. Opravdu si dáváme velkou práci s tím, abychom do poboček vybírali lidi, kteří si vzájemně sednou,“ říká ředitelka společnosti Jana Jáčová. Úspěch podle ní je třeba i v transparentním odměňování napříč firmou.

2. Etnetera

Druhé místo v kategorii středních firem obsadila společnost Etnetera, která se věnuje zakázkovému vývoji webových a mobilních aplikací. Zaměstnanci si na Atmoskopu pochvalují především spolupráci s kolegy i férové jednání společnosti. „Myslím, že naši zaměstnanci oceňují otevřenost a neformálnost, o kterou se všichni snažíme. Přestože jsme už docela velká firma, zachováváme si všudypřítomný humor a nadsázku, které nám pomáhají řešit i často na první pohled složitější výzvy,“ komentuje úspěch personalista Petr Votoček.

3. TA ČR

Technologická agentura České republiky obsadila v kategorii 100–500 zaměstnanců třetí místo a je tak jedinou oceněnou veřejnou institucí. Vedoucí komunikace a marketingu Ivana Drábková z toho má radost, protože ve státním sektoru není tolik možností ani prostředků pro rozvoj pracovních podmínek. „Do budování dobré pracovní atmosféry vkládáme mnoho úsilí. TA ČR se dá popsat jako zaměstnavatel, u něhož můžete najít férový přístup, upřímnost, princip otevřených dveří a vzájemnou důvěru,“ hodnotí třetí místo Drábková.

 

Skvělá kultura u velkých zaměstnavatelů nad 500 lidí

1. Mondi Štětí

Vítězem se letos stalo Mondi Štětí, které navazuje na bronz z minulého roku. Přední výrobce obalových materiálů je i letos jedinou převážně výrobní firmou, která se probojovala mezi vůbec ty nejlepší. „Ocenění si velmi vážíme a je pro nás nesmírně cenné proto, že je založené na nezávislých komentářích našich zaměstnanců. Firemní kultura stojí na srdcařích, kteří jsou na to, že pracují v Mondi, patřičně hrdí a jsou patrioty našeho regionu,“ říká manažerka komunikace Milena Hucanová. 

2. dm drogerie markt

Druhé místo v kategorii nad 500 zaměstnanců obsadila celorepubliková maloobchodní síť drogerií dm. „Spolupracovníci v dm si velmi cení rovného zacházení a vzájemného respektu, které jsou našimi základními hodnotami. Váží si také možností osobního růstu, přátelské atmosféry, ale i transparentního systému odměňování,“ vysvětluje HR manažerka Eva Jakešová.

3. Atlas Copco Services Brno

Bronz si odnáší brněnské finančnícentrum sdílených služeb švédského výrobce vakuové a kompresorové techniky Atlas Copco. Zaměstnanci oceňují flexibilní pracovní dobu, příspěvek na penzijní pojištění, spolupráci v kolektivu i moderní kanceláře.

 

Zdroj: magazin.lmc.eu