Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Jak získáte zájem firem

 

Všude slyšíte, že je dobrá doba změnit práci. Říkáte si: tak to také zkusím. Poslali jste životopis na nabídku, která vás lákala, jenže vás nevybrali. Nebo se vůbec neozvali… Nenechte se tím otrávit! Tereza Valášková dlouho pracuje v personalistice a v dnešním článku vám poradí, co můžete zkusit dělat jinak, aby vás firmy začaly zvát na pohovor.

Vysvětlete, proč tu práci chcete

Nejčastější chybou, kterou lidé dělají je, že nevysvětlí, proč se na pozici vlastně hlásí. Pošlou sice životopis i motivační dopis, ale ani z jednoho to není dostatečně patrné.

Proč se hlásí kuchař na obchodníka, když nemá praxi? Proč se bankovní poradkyně hlásí do personalistiky? Není důvod, proč ne, zkušenost z jiné branže může být často naopak přínosem. Pokud si myslíte, že splňujete požadavky, určitě se přihlaste. V motivačním dopisu a CV však vysvětlete, proč chcete na této pozici pracovat. Vystihnout byste měli nejen to, že vás nová práce zajímá a vidíte v ní příležitost pro svůj růst, ale také, jaké zkušenosti a dovednosti nabízíte.

 

Mluvte jazykem firmy

Přizpůsobte jazyk životopisu a motivačního dopisu jazyku firmy. Jestliže hledají manažera, vymažte ze svého CV slova „vedoucí“ nebo „teamleader“ a nahraďte je slovem manažer. Pokud firma píše, že požaduje angličtinu „slovem i písmem“ a vy máte v životopisu „Angličtina – B2“, opět to upravte. Zní to možná banálně, ale pokud tomu, kdo inzerát napsal, vrátíte v životopisu jeho vlastní slova, spíše se mu budete zdát jako vhodný kandidát.

Plusové body za „úkol“

Mnoho firem dává do inzerátu různé výzvy. Testují tím váš skutečný zájem o práci. Například v inzerátu stojí: „Životopis nám zašlete v češtině i angličtině.“ Životopisy, které přijdou jen v jednom jazyce, pak firma nemusí brát v potaz – stejně jako zájemci nebrali v potaz zadání.

Jeden příklad z praxe: jeden manažer hledal do svého týmu obchodníka, který pracuje většinou po telefonu. Do inzerátu napsal: „Než mi pošlete životopis, tak mi zavolejte.“ Životopisů přišlo 18, zavolali dva. Pouze dva splnili úkol. Vybral si toho lepšího a bylo hotovo. Byl s ním velmi spokojený.

 

zdroj: jobs.cz