Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Nepropásněte stále ještě jarní nadílku pracovních nabídek.

 Počet obsazovaných pozic byl i v prvním čtvrtletí letošního roku asi o čtvrtinu vyšší než v předcovidovém roce 2019. Přitom volných míst je stále víc než aktivních uchazečů. Jinými slovy hojnost pracovních nabídek vybízí k jejich prozkoumání a také k využití. Najděte si novou lepší práci.

 

Letos, možná víc než jiné roky, jsme byli celou zimu hodně zalezlí. I kvůli pandemii firmy často omezily provoz kanceláří, takže náš život trochu připomínal přezimování ledního medvěda. Soudě podle počasí, zima ještě neřekla poslední slovo, nicméně slunce už je častějším společníkem a s rozvolňováním protipandemických opatření všechno ožívá. Možná i naše touhy začít dělat konečně to, co bychom rádi. Naslouchejte jim.  

 

Zůstat na svém, nebo se rozhoupat?

Je pravda, že mít své jisté, jak se říká, má v dnešní době svoji váhu. Jsme svědky nejrůznějších nenadálých událostí. Ovšem možná právě proto je teď čas nespokojit se jen tak s něčím. Zejména s přežíváním na pozici, kde je nás škoda, kde neuplatňujeme svoje schopnosti tak, jak bychom rádi, nebo kde děláme pořád tu samou rutinní práci dokola. „Ano, štve mě to,“ říkáte si možná. „Ale shánění práce je zdlouhavý, celkem náročný proces, navíc s nejistým výsledkem,“ běží vám hlavou.

Je pravda, že sehnat ideální zaměstnání není něco, co se stane samo za pár minut. Jenže taky je pravda, že člověk o tom mívá zbytečně strašidelné představy. Navíc Jobs.cz vám bude průvodcem, který vám bude doručovat sám nabídky, pokud využijete našeho agenta, nebo na něm najdete nepřeberné množství rad. Že jste si v posledních deseti letech nepsali životopis a nevíte, jak na to? Na našem serveru najdete spoustunápadů, jak při psaní CV postupovat. Není to žádná jaderná věda a jako všechno se to lze naučit.

 

Pohovor jako zubař?

Anebo možná nevíte, co byste říkali na pohovoru? Nedokážete si představit, jak to probíhá, a ve vaší hlavě pohovor vypadá jako šťouravý výslech příjemný asi jako návštěva zubaře? Strach má velké oči. V naprosté většině případů tomu tak není. Na pohovor se dá poměrně dobřepřipravit a pokud si s lidmi z firmy sednete, bývá to docela příjemné setkání, na které pak člověk rád vzpomíná. A když ne, nemusí litovat, zřejmě to nebylo to pravé ořechové. S klidným svědomím může oslovit další společnosti.

Nabídek je totiž stále obrovské množství, zatímco aktivních kandidátů méně. Hlad firem po lidech začal už na podzim loňského roku a pokračuje i v roce novém. Zvlášť specialisté, jako jsou IT odborníci, zkušení obchodníci, marketéři nebo finanční specialisté si mohou docela dobře vybírat, ale zdaleka nejen oni. Navíc nižší počet kandidátů nahrává při vyjednávání, pokud jde o plat nebo benefity, do jisté míry uchazečům. Nic se však nemá přehánět.

Zdroj: jobs.cz