Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Pracovní pozice 10 - 20

Projekt Ford Australia, Deakin University a Griffith University

 

Poradce při potížích se systémem automatizované dopravy

V dnešní době se většina vozidel na silnicích řídí sama. Cestující v těchto vozech pokračují v práci, volnočasových aktivitách nebo dokonce spí, zatímco je auto odveze tam, kam potřebují. Tyto autonomní automobily mají na sobě mnoho senzorů a jsou propojeny dohromady. Komunikují mezi sebou o své poloze, rychlosti, dopravních podmínkách, nebezpečích a dalších podmínkách prostředí. Semafory již neexistují, protože automatizovaný systém řízení dopravy zajišťuje, že vše běží hladce a efektivně. Systém řízení dopravy také zajišťuje, že se nehody nestávají a všichni zůstanou v bezpečí.

Občas se však něco pokazí a automatizované systémy to nedokážou napravit. Roboti si snadno poradí s jedinou poruchou autonomního auta. Během dvou minut odklidí auto ze silnice a přivezou náhradní vozidlo pro cestující. Mají však větší potíže s občasným starým autem, které řídí lidé, které může porušovat pravidla silničního provozu a chovat se nevyzpytatelně. Někdy hackeři proniknou do systému řízení provozu a způsobí chaos. Velmi příležitostně může extrémní povětrnostní událost, kterou modifikátory klimatu nepředvídali, vše zastavit.

Když se v systému řízení přepravy něco pokazí, zasáhne poradce při potížích s automatizovaným dopravním systémem.

Používají monitorovací systémy a senzory, aby jim řekli, co se pokazilo, a rychle se rozhodují o nejlepším způsobu, jak problém vyřešit. Mohou používat digitální algoritmy, které jim pomohou předvídat důsledky různých postupů, a robotické nebo lidské pracovníky, aby odstranili překážky v plynulosti dopravy a znovu uvedli auta do pohybu.

Mohou také čerpat z odborných znalostí etického hackera nebo pracovníků kybernetické bezpečnosti, aby opravili škody na systémech způsobené škodlivými útoky.

Poradci při potížích s automatizovaným dopravním systémem budou rozhodující a rychlí. Budou schopni porozumět více zdrojům dat, aby mohli přijímat informovaná rozhodnutí. Budou efektivními manažery rizik a kompetentními při používání digitálních technologií. Budou jasnými komunikátory. Mají silné disciplinární znalosti dopravního inženýrství a dopravních systémů.

 

Analytik anomálií automatizace

Někdy umělá inteligence přijde s řešením nebo doporučením, které se zdá být neintuitivní, špatné, neetické nebo prostě divné. Za těchto okolností se lidé obrátí na analytika anomálií automatizace a požádejte o pomoc a radu.

Analytici automatizačních anomálií se specializují na ladění algoritmů tak, aby lépe vyhovovaly potřebám lidí, a na odvíjení datových vstupů, které vedly k podivnému výsledku.

Analytici anomálií automatizace začínají pochopením zkušeností klienta s anomálií a pak rychle jednají, aby obnovili normální funkci.

V některých případech se může anomální výsledek ukázat jako nové a užitečné řešení, v takovém případě analytik anomálií automatizace nemusí provádět vůbec žádné změny. V jiných případech může být nutné restartovat systémy úplně a začít od nuly.

Analytici anomálií automatizace budou rychle myslet a rychle jednat. Budou mít důvěrnou znalost algoritmů AI a budou mít aktuální znalosti o nejnovějších trendech v této oblasti. Budou to zkušení programátoři a také dobří zpracovatelé dat.

Analytici automatizačních anomálií budou často na volné noze nebo pracovat v malých a středních podnicích - tito analytici anomálií automatizace budou muset být podnikaví a podnikaví, s cílem být osobou, která je na prvním místě, aby se kontaktovala, když dojde k podivnému výsledku.

Některé velké korporace a vládní agentury mohou mít svůj vlastní analytický tým pro automatizační anomálie.

 

Analytik predikce chování

Naše online přítomnost se neustále zvyšuje, což signalizuje náš vkus a preference pro oblečení, hudbu a zábavu, koníčky atd.

Podobně lze sledovat vzorce chování komunit prostřednictvím rostoucího množství údajů, které jsou shromažďovány, ukládány a analyzovány. Algoritmy jsou vynalézány, aby dávaly smysl vzorům v těchto datech.

Analytik predikce chování je datový vědec vyškolený ve vývoji algoritmů, které mohou vzít velké datové sady ke kreativnímu projektování budoucích vzorců chování v různých použitích. Ty mohou zahrnovat personalizovaný marketing produktů, předvídání kriminality, rozhodnutí pojišťoven, územní plánování nebo rozhodování vlády.

Analytik predikce chování bude potřebovat dovednosti v dolování a analýze dat, což znamená logickou dispozici k řešení problémů. Budou potřebovat kritické a kreativní myšlení, aby identifikovali neočekávané vzorce, ale také silné lidské dovednosti, aby byli schopni přemýšlet o tom, jak se lidé chovají, aby pochopili své vzorce činnosti a to, co říkají o jejich individuálních a společenských potřebách.

 

Biofilm instalatér

Instalatéři biofilmu instalují a udržují povlaky biofilmu na stěnách kanalizačních a kanalizačních potrubí a nádob na kapalné kompostování.

Tyto biofilmy jsou tvořeny miliony přátelských bakterií, které pak rozkládají složitou organickou hmotu (odpad) různých typů.

Bakterie jsou vloženy do lepkavé vrstvy extracelulární polymerní látky, která se váže na stěnu trubky.

Stejně jako je prospěšné mít správnou rovnováhu bakterií ve střevě, je také důležité mít správné bakterie, které rozkládají váš odpad.

Pomocí nástrojů digitální bakteriální analýzy instalatéři biofilmu diagnostikují problémy s biofilmem a vyvažují bakterie, pokud rozklad odpadu nefunguje správně.

Instalatéři biofilmu budou dobří při práci rukama. Budou dobří při řešení problémů a budou mít pochopení bakteriální biologie. Budou schopni číst a interpretovat schémata a plány. Mohou pracovat na volné noze nebo v týmech pracovníků lidských stanovišť. Stejně jako instalatéři v předchozích obdobích budou někdy muset pracovat ve špinavých nebo páchnoucích podmínkách.

 

Bio-jacker

Bio-jackeři jsou genetičtí inženýři, kteří provádějí přesnou editaci genomu rostlin a zvířat, včetně lidí.

V závislosti na jejich odborné oblasti odbornosti mohou bio-jackeři rostlin manipulovat s růstovými vzorci a vzhledem rostlin spolu s nutričními profily ovoce a zeleniny.

Lidští bio-únosci mění genetickou výbavu lidí, aby opravili genové vzorce, které způsobují poruchy a nemoci, a v některých případech změnili jejich vzhled a / nebo fyzické schopnosti. Jedná se o přísně regulovanou oblast a práce bio-jackerů musí být důkladně kontrolována a certifikována pro jejich potenciální dopad na genetickou rozmanitost a zdraví hostitele.

Bio-jackeři provádějí komplexní genetické analýzy, aby identifikovali potenciální genetické modifikace, které mohou vyřešit potenciální problémy nebo uspokojit jiné potřeby, a pak provádějí editaci genomu pomocí plazmidů k transfekci cílových buněk.

Bio-jackeři budou potřebovat hluboké znalosti genetiky, procesů genetického inženýrství a editace genomu a toho, jaké budou pravděpodobně výsledky těchto postupů. Bio-jackeři budou pracovat v týmech a budou muset být schopni spolupracovat s ostatními, jako jsou genetičtí trenéři a zdravotničtí pracovníci. Budou také potřebovat školení v pokročilé bioetice a praxi genetické rozmanitosti.

 

Inženýr biometrických bezpečnostních řešení

Dny, kdy jste ztratili klíče, zapomněli více hesel a ukradli svou identitu, jsou minulostí.

Technik biometrických bezpečnostních řešení vytváří individualizované biometrické podpisy, které lze používat ve všech fyzických a digitálních zabezpečených přístupových bodech, jako je online bankovnictví a přístup domů, kanceláří nebo automobilů.

Biometrie měří fyzické a behaviorální atributy, jako jsou otisky prstů, snímky duhovky a sítnice, skeny obličeje a rukou, rozpoznávání hlasu a obvyklé vzorce chování.

Krádež identity již nebude možná, protože přístupové systémy budou vyžadovat několik náhodně určených biometrických měření k potvrzení identifikace.

Technik biometrických bezpečnostních řešení určí, které senzory jsou vhodné pro bezpečnostní řešení, a poté použije softwarová řešení pro analýzu a porovnání faktorů autentizace. Biometrické zabezpečení se integruje s celkovými bezpečnostními systémy budovy nebo virtuálního systému.

Inženýři biometrických bezpečnostních řešení budou spokojeni s prací se softwarem i hardwarem a budou rozumět použití biometrie k vývoji jedinečných identifikačních řešení. Budou praktičtí a budou mít rádi pomůcky a elektroniku. Budou také rozumět systémům a budou schopni dobře komunikovat s kolegy v jiných oblastech zabezpečení, aby zajistili, že biometrie zaujme své místo v sadě bezpečnostních opatření.

 

Inovátor biomimikry

Inovátor biomimikry hledá udržitelná řešení lidských výzev napodobováním inženýrských procesů přírody. Vědci například modelují energeticky úsporné systémy řízení klimatu na mechanismech výměny plynů v termitištích nebo účinných a bezbolestných jehlách založených na ústech komárů.

Inovátor biomimikry se bude zasazovat o udržitelné inovace, které jsou založeny na biologickém výzkumu, kde se snaží porozumět inženýrským složitostem rostlin, živočišných a mikrobních specialit. Dopravní strategie a vlastnosti materiálů jsou další dvě oblasti, kde různé adaptace hmyzu poskytují plány pro inovace.

Role rozšiřuje předchozí výzkum, protože pracují na uplatnění těchto znalostí k vytváření produktů a procesů, které řeší globální problémy, jako je nakládání s odpady, energetická účinnost a zemědělská řešení, která napodobují, jak ekosystémy přežívají.

Inovátoři v oblasti biomimikry budou mít pokročilé dovednosti v biologických vědách a budou poháněni zvědavostí přírodního světa. Budou mít praktické znalosti z mnoha technických oborů, jak se transformují a řeší problémy. Využijí svá výzkumná data, aby interdisciplinárním týmům přinesli kreativní nápady. Dobré komunikační dovednosti jim umožní komunikovat své nápady inspirované výzkumem s ostatními spolupracovníky, kteří pracují na inovativních řešeních.

 

Inženýr biotisku

3D tisk bude mít v budoucnu stále větší rozsah aplikací, včetně tisku organických materiálů.

Jednou z možností je syntetické maso, které reaguje na obavy z klimatických a etických důsledků produkce masa.

Dalším je 3D tisk tkání, jako jsou chrupavky, kosti nebo svaly, nebo potenciálně vnitřních orgánů, pro lidské implantáty na míru.

Výzkum těchto implantátů postupuje rychlým tempem.

Biotiskový inženýr vytvoří životaschopnou tkáň pro lidské implantáty pomocí hardwaru a softwaru spojeného s 3D tiskárnami nové generace.

Biotiskový inženýr bude mít silné inženýrské dovednosti a znalosti STEM a bude pracovat v týmech s biology, lékařskými specialisty a softwarovými designéry. Budou mít designové dovednosti a dobře rozvinuté komunikační a interpersonální dovednosti pro efektivní týmovou práci.

 

Blockchain talent analytik

V budoucnu bude nábor pracovních míst řízen blockchainovými talentovými analytiky, kteří pracují s blockchainem, tj. ověřenými a distribuovanými měřítky talentu a zaměstnatelnosti, včetně kognitivních schopností - na podporu náboru. Data z chování na internetu a v sítích, evidence předchozí práce a data ze senzorů poskytnou velké množství informací o zvycích, preferencích, dovednostech a zájmech potenciálních zaměstnanců. Blockchain může tyto všechny tyto faktory spojit dohromady a sestavit komplexní digitální dokumentaci o náborovém potenciálu člověka.

Stejně tak se sníží informační asymetrie a časově náročné úkoly, jako je navigace na internetu při hledání pracovních míst, vyplňování formulářů a převod životopisů do online šablon, se stanou minulostí. Místo toho, s vaším digitálním životopisem ověřeným a zabetonovaným do blockchainu, bude k dispozici pro ty, kteří najímají, což umožní zaměstnavatelům snadněji najít nejlepší zaměstnanecký zápas. Osobní manažer značky a tvůrce obsahu se budou podílet na správě souboru dat jednotlivce.

Blockchainový analytik talentů bude spolupracovat se zaměstnavateli, aby zjistil, jaký typ osoby chtějí pro roli (provede analýzu schopností a profilu atributů zaměstnance pomocí nástrojů AI), a poté použije algoritmy analýzy talentů a vyhledávací roboty k nalezení správné osoby pro práci. Rozhovory již nebudou vyžadovány, protože důkazy pro přesná rozhodnutí budou shromažďovány prostřednictvím blockchainového talentového analytika.

Blockchainový talentový analytik bude mít dovednosti na vysoké úrovni v analýze a interpretaci algoritmů a interpersonální dovednosti v komunikaci s klienty a pochopení základu jejich potřeb. Budou mít pokročilé znalosti o etických důsledcích dolování dat a standardech ochrany osobních údajů.

 

Ředitel pro digitální augmentaci

Ředitel pro digitální augmentaci, což je strategická role na vysoké úrovni ve většině společností, je zodpovědný za výběr správné technologie AI a dalších technologických řešení (jako jsou roboty) pro úkoly v rámci organizace.

Navrhují také pracovní procesy, kde lidé a stroje mohou spolupracovat, aby se vzájemně doplňovali. Poskytují zaměstnancům správné možnosti rozšíření a vyjednávají školení a čas na přechod na plnou kapacitu.

Kromě toho, jak stále více lidí hledá implantáty a modifikace těla / mozku, které zvyšují jejich schopnosti jako kyborgů, bude ředitel pro digitální augmentaci dohlížet na různé řízení, pracovní podmínky a práva na pracovišti, které budou potřebovat.

Ředitel pro digitální augmentaci bude mít silné manažerské a strategické dovednosti a může inspirovat lidi. Budou také rozumět anatomickým a mechanickým systémům a zajistí, že fyzické schopnosti budou zodpovědně zvýšeny a pro maximální produktivitu.

 

Zdroj: 100jobsofthefuture.com