Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Dejte si pozor na kandidáty, kteří v rozhovorech řeknou „vždy“ a „nikdy“

Studie s názvem „ Proč selhávají nové zaměstnance “ nedávno zjistila, že 89% selhání při přijímání zaměstnanců je důsledkem špatných (nebo neodpovídajících) postojů - nikoli nedostatku technických dovedností. U více než 20 000 nových najatých pracovníků byli mishires s největší pravděpodobností výsledkem nedostatku koučovatelnosti, emoční inteligence, motivace nebo temperamentu. Pouze 11% pocházelo z nedostatku technických dovedností.

I když se přístup může zdát éterickou kvalitou a je obtížné jej posoudit, často jej můžete identifikovat pomocí jazyka kandidáta. Pokud náboráři a náboroví manažeři vědí, jak dobře naslouchat, špatné postoje se na pracovních pohovorech odhalí velmi rychle.

Nyní je zřejmé, že katastrofické špatné postoje lze snadno určit. Vzpomeňte si na kandidáta, který říká něco jako: „Nevím nic o vaší společnosti. Jen se snažím rychle vydělat. “ Ale mnoho kandidátů se pokusí zakrýt své problematické postoje, takže objevení problémů bude vyžadovat další úsilí.

Další studie „ Slova, která vás stojí pracovní pohovor “ analyzovala 20 572 odpovědí na pracovní pohovory a identifikovala slova, která předpovídala pravděpodobné selhání při přijímání. Ukazuje se, že kandidáti s nízkým výkonem použili o 103% více absolutních hodnot než vysoce výkonní. Absolutna jsou slova, která označují černobílý styl myšlení: vždy , nikdy, vše , nemožné , absolutně , nepochybně atd.

Představte si, že jste se zeptali kandidáta: „Mohl byste mi říct, kdy jste dostali od šéfa tvrdou zpětnou vazbu?“ V ideálním světě byste slyšeli úžasná specifika o přesné poskytnuté zpětné vazbě, o tom, co se naučili a jak se zlepšili do budoucna. Ale lidé s nízkým výkonem vám pravděpodobně poskytnou odpověď plnou absolutních informací, postrádajících podrobnosti a nuance reakce vysoce výkonného umělce.

Zde jsou některé skutečné odpovědi od lidí s nízkým výkonem, plné absolutních hodnot:

  • "V poslední práci jsem nikdy nedostal žádnou kritickou zpětnou vazbu, ale znovu jsem tam byl jen dva roky."
  • "Nikdy jsem tuto zkušenost nikdy neměl." Vždy jsem měl jen pozitivní zpětnou vazbu, ale nikdy nic, co by bylo těžké slyšet. “
  • "Můj poslední šéf mi dal zpětnou vazbu, ale nebylo možné se z toho nic naučit, protože to bylo tak vágní."
  • "Ach, vždy přijímám veškerou zpětnou vazbu s pozitivním přístupem."
  • "Pokud kritika není neopodstatněná a není konstruktivní, nikdy bych nereagoval negativně." Veškerá zpětná vazba je dobrá zpětná vazba. Bez zpětné vazby, pozitivní nebo negativní, nikdy nebudete moci posoudit, jaký dopad má vaše práce na zákazníky. “

Všimněte si, jak těmto reakcím chybí detaily a nuance, nemluvě o sebevědomí a kritické sebereflexi. Použití absolutních hodnot může pramenit z nejistoty, potřeby předvádět se, černobílého myšlení nebo nedostatku intelektuální flexibility. Kdy jste naposledy zažili situaci, která byla „vždy“ určitým způsobem ve skutečném světě?

Nejlepší kandidáti doručí odpovědi plné podrobností a podrobností. A protože mají úžasné zážitky, nemohou se dočkat, až se s vámi podělí. Předpokládejme například, že se zeptáte výkonného umělce: „Mohl byste mi říct o době, kdy jste v práci čelili těžké výzvě?“ Neslouží tomu člověku, aby řekl: „Ach jo, to se mi vždy / nikdy nestalo.“

Místo toho vám vysoce výkonný umělec řekne, obvykle podrobně, o tom, kolikrát obdržel tvrdou zpětnou vazbu. Například zde je skutečná odpověď od výkonného umělce: „Vydal jsem zprávu, aniž bych ji zkontroloval, a poslal jsem nepravdivé informace. Zavolal mi na to můj šéf. Spěchal jsem a přeskočil jsem kritický krok. Měl pravdu, že se mnou o tom mluvil. Bez ohledu na to, jaký je termín, je lepší dělat práci správně, než podávat nesprávné informace. “

Zatímco vysoce výkonní umělci nabídnou podrobnosti, nízko výkonní umělci pravděpodobně pokropí svůj jazyk absolutními výrazy, aby se pokusili znít jako vysoce výkonní umělci.

Je pravda, že určitá praxe vyžaduje určitou praxi při skutečném přijímacím pohovoru. Ale jedním z nejrychlejších způsobů, jak získat kompetenci při poslechu absolutních, je ... poslech pro absolutních. A myslím tím opravdu poslouchat. Když kandidát mluví, nemluvíte, ani nepřerušujete, ani nezasahujete. Místo toho jste plně přítomni a naladěni na každé slovo, které vychází z jejich úst, zejména na slova jako vždy a nikdy .

 

Zdroj: ere.net