Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Otevřete slovník na "Náborář" a uvidíte definici "Někdo, kdo změní životy" (není třeba kontrolovat - stačí věřit našemu slovu).

Být náborovým profesionálem vždy znamenalo spojit tečky mezi neuvěřitelným talentem a úžasnými příležitostmi, pomoci lidem najít vysněnou práci a odemknout jejich plný potenciál. V roce 2021 však tato role nabral nově nalezený význam.

Náboráři často nemají uznání, které si zaslouží, ale zejména letos si zaslouží výkřik. Začneme. Zde jsou tři důvody, proč to profesionálové talentů právě teď naprosto drtí.

 

1. Pomáhají lidem restartovat kariéru

V roce 2020 se mnoho lidí ocitlo před nemožným úkolem: najít si novou práci na vrcholu globální pandemie. Mnozí byli propuštěni, když se jejich zaměstnavatelé dostali do finančních potíží. Pro jiné jejich pracovní místa – a v některých případech i jejich společnosti – náhle zanikla.

Náboráři se vrhli, aby zachránili den, neúnavně pracovali, aby pomohli zasaženým lidem najít nové příležitosti. Někteří dokonce pokračovali v podpoře uchazečů o zaměstnání poté, co sami přišli o práci.

Rychle vpřed do roku 2021 a náboráři stále pomáhají lidem vrátit se do jejich kariéry poté, co pandemie zabrzdila nouzové brzdy. A nepomáhají jen lidem navážet tam, kde skončili. Pro mnoho pracovníků, kteří si v loňském roce uvědomili, že nejsou spokojeni s tím, co dělají, náboráři poskytují most, který tito profesionálové potřebují k přechodu do nového průmyslu nebo oboru – zásadně mění svůj život k lepšímu.

 

2. Od doby, kdy se nábor zvedl, narůstají rychlostí světla

Když se nábor v roce 2020 zpomalil, mnoho náborářů se zaměstnávalo učením se novým dovednostem, rozšiřováním svého talentového kanálu a věnováním více času strategickým iniciativám, jako je diverzita, spravedlnost a úsilí o začlenění.

Když se však na začátku letošního roku rychle zvedly potřeby náboru , otočily se jako profíky a rozběhly se – moudřejší a připravenější než kdy předtím.

Ve skutečnosti jsou náboráři právě teď tak zaneprázdněni, že je společnosti nemohou najmout dostatečně rychle. Ve srovnání s lednem tohoto roku se počet pracovních míst pro nábor zaměstnanců zveřejněných na LinkedIn v červnu zvýšil trojnásobně.

Data LinkedIn také ukazují, že společnosti stále více najímají kandidáty s předchozím náborem nebo zkušenostmi s hr, na rozdíl od těch, kteří přecházejí z jiné oblasti, jako je prodej. To může být reakcí na potřebu rychlosti, protože zkušení náboráři budou pravděpodobně schopni zvýšit plnou produktivitu rychleji. Ale ať už jste v terénu nováček nebo 10letý veterán, vidíme vás pracovat rychleji než rychlá kulka a vzdáváme vám hold.

 

3. Odklánějí každou novou výzvu, která se objeví

Profesionálové v oblasti talentů museli v roce 2020 provést mnoho změn. Přišli na to, jak rekrutovat z domova a zvládli video rozhovor. Navigovali zmrazení náboru tím, že zvýšili vnitřní mobilitu. Vyvinuli programy vzdáleného onboardingu pro nové zaměstnance.

I když začalo zavádění vakcín a kanceláře se začaly znovu otevírat, nábor se nevrátil do toho, jak to bývalo. Možná se nikdy úplně nevrátí k normálu. Jak se však objevily nové výzvy, náboráři nadále přeskakují každou překážku a odvracejí každou potenciální ránu, kterou se rok 2021 pokusil zažehnout.